Esittely | About us

Esittely | About us

Tervetuloa tutustumaan Preciousice-kissoihin
– ja hieman meihin taustajoukkoihinkin.

Precious -kasvattajanimi on rekisteröity FIFessä Suomen itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 1989. Ensimmäinen Precious-pentue syntyi  keväällä 1990. Preciousice –kasvattajanimi rekisteröitiin CFA:han vuonna 2008 ja vuodesta 2014 kasvatuksemme on tapahtunut kokonaan CFA:n alalaisuudessa. Meillä ei ole varsinaista kissalaa, vaan kissat elävät vapaasti keskuudessamme ja kotioloissa niiden päätehtävä on olla lemmikkinä.

Pentueita on syntynyt vuoden 1989 jälkeen harvakseltaan. Kasvatussuunnitelmiimme kuuluvat pääsääntöisesti puhdastaustaiset persialaiset, mutta silloin tällöin meillä on myös exotic-pentueita. Marikan suosikkivärejä ovat sinikilpikonna, valkoinen sekä upeaväritteiset harlekiinit, Pauli taas tykkää eniten mustista ja kilpikonnista. Kasvatuksemme tavoitteena on tuottaa hyväluonteisia ja terveitä persialaiskissoja, jotka vastaavat järjestömme rotustandardia, mutta näyttelymenestyksellä ei ole niin suurta merkitystä vaan tärkeintä on itse pitää kissoistaan. Koska kasvatuksemme on varsin pienimuotoista, meillä on silloin tällöin tarjolla omaa kotiaan etsiviä pentuja tai kasvatuskäytöstä poistettuja nuoria aikuisia. Näyttelykokemusta meille on kertynyt varsin runsaasti vuosien varrella ja kasvattejamme on palkittu niin World Winner, Scandinavian Winner ja Regional Winner –titteleillä.

Marika on koulutukseltaan tietojärjestelmäosaamisen tradenomi ja työskentelee testausinsinöörinä. Harrastuspuolella hän on toimittanut ja taittanut useita kissa-aiheisia harrastuslehtiä, pisimpään Persialaiskissat ry:n lehteä jo reilun parin kymmenen vuoden ajan. Lisäksi hän harrastaa valokuvaamista ja onkin julkaissut lukuisia kuvia ottamistaan eri rotuisista kissoista ja myöskin ihmisistä. Marika on myös suomalaisen CFA-yhdistyksen Cat Fanciers of Finlandin näyttelysihteeri. Lisäksi hän on toisen suomalaisen CFA yhdistyksen Sherwood Manx –klubin puheenjohtaja.

Pauli on koulutukseltaan medianomi ja työskentelee leikkaajana suomalaisessa mediayhtiössä. Työt aina silloin tällöin heittävät Paulia ympäri maailmaa ja hän onkin saanut kunnian työskennellä kaikissa Olympialaisissa Ateenan vuoden 2004 kesäolympialaisista lähtien. Urheilu ei kuitenkaan ole Paulin päätyö, vaan päästääntöisesti hän työskentelee lastenohjelmien parissa, joiden leikkaamisesta hän on voittanut muutaman palkinnonkin. Kissaharrastuspuolella Pauli on CFA:n lisensoitu Master Clerk ja toiminut CFA -yhdistyksen Cat Fanciers of Finlandin hallituksessa vuodesta 2008 lähtien ja on tällä hetkellä yhdistyksen sihteeri. Toisessa CFA-yhdistyksessä eli Sophisto Cat Clubissa Pauli toimii puheenjohtajana. Pauli on toiminut myös CFA:n Euroopan regiona 9:n Regional Directorina 2012-2014 ja vuodesta 2015 lähtien hän on ollut Euroopan edustaja CFA:n Protestikomiteassa.

Welcome to Preciousice website!

The Precious cattery name is first registered in FIFe on Finland’s Independence Day on December 6th, 1989. The first litter was born in the spring of 1990.  Later the Preciousice catteryname was registered with the CFA in 2008 and since 2014 our breeding has taken place entrirely under the CFA.

We do not have an actual cattery, but cats live freely among us and their main function is to be pempered pet. Our breeding focuses on purebred Persians, but every now and then we have Exotic litters as well. Marika’s favorite colors are bluecreams, white and gorgeous harlequins, while Pauli likes black and torties the most. The success at show bench is not that important for us but the most important is that we like our cats ourselves. We do show actively and our cats have been awarded World Winner, Scandinavian Winner and Regional Winner titles and have bunch of Grand Champions.

Marika has a master’s degree in Business Administration/Information System Competence and works as test engineer. On the hobby side, she has edited and design several cat magazines, the longest being the Persialaiskissat magazine (The Finnish Persian cat club magazine) for more than a couple of decades. She enjoys photography and usually publishes lots of pics from shows, but she also do studio shootings. Even her mushroom pics have been published in books. Marika is also the Entry Clerk for Cat Fanciers of Finland. Marika is member of the CFA Persian Breed Council.

Pauli has a bachelor’s degree in film editing and he is working at TV station as an editor. Since Athens 2004 Olympics he has worked for every Summer and Winter Olympics. Sports editing is not Pauli’s main job, but mainly different children’s programs, for which he has won a few awards about editing. Pauli is a CFA licensed Master Clerk and has served on Cat Fanciers of Finland board since 2008.

Pauli was elected as very first Regional Director for The CFA Region 9 Europe. Past few years he has been the European liason on the CFA Protest Committee. Pauli is also member of the CFA Persian Breed Council.

Comments are closed.